Doorzoek de site

Of bekijk alle producten

1 december ’19

Aangepast verwerkingsadvies voor Cavex Set Up Wassen

Voor de productie van Cavex Set Up Waxen wordt een microkristallijne grondstof gebruikt. Na een verwoestende brand in een Shell-raffinaderij is besloten de productie van deze grondstof definitief stop te zetten. De grondstof is daardoor niet meer wereldwijd verkrijgbaar.

Cavex Set Up Waxen

Deze paraffine-extracten zijn zo specifiek dat de aangeboden alternatieven vergelijkbaar zijn. Echter, deze zijn nooit geheel identiek. Alle fabrikanten van tandheelkundige modelleerwassen die deze grondstof gebruiken, zijn daarom genoodzaakt om de samenstelling van hun producten aan te passen. Cavex Holland dus ook.

Nieuw recept dichtbij het origineel
Cavex heeft het originele recept voor haar Set Up Waxing bewaard tot de voorraad microkristallijne grondstof op was. Inmiddels is er in ons laboratorium een nieuw recept ontwikkeld voor onze Set Up Waxes. Het doel was om met het nieuwe recept de technische eigenschappen van de oude wassen zo goed mogelijk te benaderen. In verschillende laboratoriumtesten kwamen de eigenschappen van de nieuwe wassen zeer dicht bij de originele.

Verschil verwerking door andere warmteoverdracht
We merken nu dat, ondanks de minimaal gewijzigde technische eigenschappen, een aantal gebruikers van de nieuwe wassen een verschil ervaart in de verwerking van het materiaal. De nieuwe Set Up Wax heeft een andere warmteoverdracht. Dit is vooral te merken bij verwerking in een vlam. Met het nieuwe recept is er minder warmte nodig bij de verwerking van de was. Een grote en / of hete vlam kan de was ontleden en de verwerkingseigenschappen veranderen. Als u Cavex Set Up Wax voor verwerking verwarmt met een vlam, dan adviseren wij u om dit slechts een korte tijd en in een getemperde vlam te doen.

Aanpassen werkwijze 
Niet alle gebruikers zullen deze problemen ondervinden. Voor gebruikers die toch problemen ondervinden, raden we aan om de verwerking aan te passen. U kunt zich ook oriënteren op een andere Cavex Set Up Wax (Soft, Regular, Hard of Extra Hard) beter aansluit bij de gewenste verwerkingseigenschappen. Voldoet het product dan nog steeds niet aan de wensen van de gebruiker? Neemt u dan contact met uw directe vertegenwoordiger.

Kijk voor meer informatie over Cavex Set Up Waxen op de productpagina.